tisdag 23 augusti 2016

Vad gör jag nu då?

Det känns som om jag börjar få till det här med tjusiga Instagramfoton nu. När jag stickat färdigt min orangeröda Fiery Salsa Shawl till exempel, så lade jag upp den bredvid mina nyplockade tomater från balkongen och kände mig som Underbara Clara eller Maja från Husmorsskolan eller någon annan av experterna.


Min Summer Breeze Cardigan/Sommerbrisjakke är också färdigstickad. Nu är det bara det sega jobbet kvar, att fästa trådar, hitta knappar och sy i dem.
Så här såg den ut när jag hade ett par varv kvar:


Om jag avslutar ett projekt och inte har något annat på gång får jag lite ångest och har ingen aning om vad jag ska hitta på, så när koftan nästan var klar fick jag skynda mig att komma på något nytt. Jag kom i gång så bra att jag råkade börja med inte par ett och inte bara två utan tre nya projekt.

Det jag kommit längst på är de nya strumporna Längtan till Gotland av Pia Kammeborn, som precis hela Instagram stickar på just nu. Jag vill ju inte vara utanför (och så är de ju så fina också), så jag letade igenom mina sockgarner och hittade de perfekta resterna.

Sedan stickade jag rosorna upp och ner så jag har fått repa upp och göra om, men nu ska det nog bli rätt ändå. Min syster fick se dem och satte upp dem på sin mentala julklappsönskelista, så nu vet jag vad det ska bli av dem också.


Sedan grävde jag lite mer bland restgarnerna, för jag kom på att jag inte hade några vantar inför vintern. Eller nä, jag har ganska många vantar, men inte två stycken som passar ihop.

Det blev mina överblivna nystan Peer Gynt, som ska bli Norrbottensvanten av Solveig Larsson, en bandmönstrad vante.


Dessutom har jag stickat samma provlapp 40 000 miljarder gånger, till koftan Marion i Ullcentrums 3-trådiga garn. Min stickfasthet är helt sjuk i huvudet, faktiskt.

Koftan ska ha 17 maskor på 10 cm, med sticka 5 mm. Jag vet att jag stickar löst, så jag började med sticka 3 mm och fick 15 m/10 cm. Med 2,5 mm fick jag 16 m/10 cm, så jag tänkte att en 2 mm-sticka skulle bli bra men det dröjde några dagar innan jag kom mig för med att testa det.
När jag så provade, så fick jag plötsligt 19 m/10 cm! Jag provade igen med 2,5, och då fick jag 18 m/10 cm.

Jag kommer köra på 2,5 mm till koftan, för om jag får mellan 16 och 18 maskor så är det ju i stort sett 17.

Och så läser jag spinnböcker som jag fått låna av en vän som visat sig spinna (hurra!), och lär mig massor och blir sugen på att testa ännu mer.
När jag nu ska hinna det.

1 kommentar:

  1. Men vilken fin kofta! Det mönstret har jag missat.

    Söta sockarna blir med. Jag stickar också ett par nu. Tycker de är beroendeframkallande.

    SvaraRadera