tisdag 8 oktober 2013

Halva flätor

Att jag inte skrivit om stickning på länge beror på att den går segt.

Jag har avslutat mina havshalvvantar, men inte fäst trådarna eller fotograferat dem ännu. Det känns ltie trist att de blev färdiga just när säsongen då jag behövde dem tog slut.

Både flätsockarna och flättröjan är påbörjade. Sockarna tog lite extra tid när jag skulle klura ut hur man gjorde de falska flätorna, innan jag till sist insåg att översättningen var helt fel och kunde fråga och få hjälp på ett tyskt forum på Ravelry. Då la mönstrets författare upp en rättelse också, så nu ska det stämma.


Sockorna har jag hunnit mycket längre på än så här men jag har missat att ta kort. Jag är förbi hälen på första sockan, och börjar få in rätta knycken i flätorna nu.

Tröjan har jag däremot hunnit precis så här långt på:


Jag börjar ta ut den för brösten nu, och är lite orolig för att den blir för stor. Men jag har precis rätt stickfasthet och gör minsta storleken, så jag tror att jag håller mig till mönstret och ser hur det går.

Det här blir mitt bidrag till veckans symöte med Husmorsskolans Nya Syförening. Titta in där för att se vad andra gjort i veckan!

4 kommentarer:

  1. å vad mycket fint du hade på gång=)

    SvaraRadera
  2. Den grå ser väldigt mjuk ut. Jag kan bli avis bara på en bild.

    SvaraRadera