tisdag 3 september 2013

Mint Julep

Nu när det är symötestisdag igen tänkte jag visa min Siesta Key Tee (som fick heta Mint Julep, eftersom mintgrön + Florida faktiskt blir Mint Julep) som jag gjorde färdigt häromveckan:


Det var fantastiskt roligt att sticka den, och trots att det var min första tröja och min andra spetsstickning så tycker jag att jag fick till den jättebra. Den sitter precis lagom tight, och jag har fått massor av komplimanger för den när jag haft den på mig.

Jag gjorde några förändringar: Först och främst gjorde jag en upprepning mindre av spetsstickningsmönstret, så den inte gick ner lika långt över brösten. Jag provade göra alla tre upprepningarna först, men då syntes hela brösten på mig trots att jag gjorde storlek XS så det fick jag repa upp:


Många har skrivit på Ravelry att den blev så stor i halsen att den var nära att ramla av och jag var också rädd för det ett tag, men när jag gjorde i-cordkanten som man skulle så höll den sig på plats och passade perfekt.

Ett annat problem är att jag stickar så löst att jag var långt ifrån rätt stickfasthet på kroppsdelen, men det löste jag helt enkelt genom att hoppa över ökningarna man egentligen ska göra.

Jag stickade spetsen i BC Garn Allino (50%bomull, 50% lin) och  kroppen i Drops Safran (100% bomull).

Så här ser tröjan ut när man läser högt i den för världens finaste nakenfis:
10 kommentarer:

 1. Jag fattar inte mycket av mint julep-snacket, men snygg är din topp. Jättesnygg till och med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Mint Julep är Floridas "landskapsdrink", så jag tänkte att en mintfärgad Florida-tröja inte kunde heta så mycket annat

   Radera
 2. Supersnygg! Nån gång snart måste jag ta mig samman och testa spetsstickning! Den här topen verkar najs eftersom det bara är halva :)

  SvaraRadera
 3. Superduperfin blev den! Både modell och färgval passar fint på dig.

  SvaraRadera