onsdag 4 september 2013

Jag höjer pastellkvoten till 200%

Min syster har flyttat och har lite ont om vissa praktiska saker (vilket hon jämnar ut med att ha 100 000 vaser och  kaffekoppar). Till hennes födelsedag virkade jag därför ett par grytlappar:
 


Framsidan är gjord efter mönstret Rays of Light av Pinar Vardar, som av någon anledning inte har några andra projekt på Ravelry trots att det legat ute ett tag. Det är synd, för mönstret är superlätt att förstå med tydliga bilder, men innehåller samtidigt en del nya spännande tekniker som jag inte provat förut.
 

 Baksidan är bara rundvirkade fastmaskor, gjorda helt på känn i varsin färg:


Sist virkade jag ihop sidorna med fastmaskor längs kanten och gjorde en liten hängare.


Av garnet som blev över från grytlapparna gjorde jag ett par disktrasor efter mönstret Ballband Dishcloth från Pisgah Yarn  Dyeing Co. Det är första gången jag stickat med lyfta maskor, och det visade sig vara både lätt och roligt.


Kanterna blev väl inte supersnygga, men jag tänker att det ju faktiskt bara är ett par disktrasor.


Garnet jag använde var Järbo Soft Cotton, och det var mycket mjukare och skönare att jobba med än Drops Paris som jag virkat grytlappar i förut. Det kommer nog bli min nya bomullsfavorit.


9 kommentarer:

 1. hej, tack för dina fina ord om din sjal. älskar dina små grytlappa och disktrasor, tokhärliga färger!

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Disktrasorna var ju hur coola som helst! Faktiskt det jag har på stickorna just nu, fast mina är bara enfärgade dominorutor :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, det ska bli kul att se hur de ser ut när de är klara!

   Radera
 3. Vilka härliga grytlappar! Järbo soft cotton har jag aldrig testat, däremot är jag rätt förtjust i Drops Paris, mest för att det är lite tjockare och jag gillar när det går snabbt att virka... =)

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga grytlappar! Järbo soft cotton har jag aldrig testat, däremot är jag rätt förtjust i Drops Paris, mest för att det är lite tjockare och jag gillar när det går snabbt att virka... =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Järbo Soft Cotton är ungefär lika tjockt som Paris, men hårdare tvinnat.

   Radera
 5. De mönstren skulle jag vilja prova. Ser roligare ut än mina nuvarande.

  SvaraRadera