onsdag 3 februari 2016

Bluebird of stashbusting

 Jag har jobbat lite på att göra mig av med restgarner, och Heidi Bears mönster på olika gosedjur virkade av african flowers har jag spanat på länge. Nu lade hon ut en fågel som inte såg så stor ut (Bluebird of Happiness), som jag tänkte att jag kunde våga mig på.
Den blev bra som julklapp till en 1,5-åring i släkten.


Den är virkad i blandade restgarner. Istället för vadd är den fylld med ett sönderrivet gammalt lakan, för att det inte ska vara någon risk för att barnet som fick den får i sig en massa ludd och kemikalier. Det gjorde den mycket tyngre än jag tänkt, särskilt eftersom den blev ganska stor ändå.
I mitten har jag lagt in en bjällra inuti ett hoptejpat plastägg från ett kinderägg, för att göra den lite mer spännande.

Som öga sydde jag dit en liten knapp. Jag borde egentligen ha broderat istället för att göra den riktigt barnsäker, men det blev så mycket finare med en knapp och jag sydde fast den tusen gånger hårdare än vad som borde ha behövts, så jag tror det ska gå bra ändå.


Det går aldrig så fort att virka som jag tror att det ska göra, men det var ett roligt projekt att hålla på med och jag tycker att fågeln blev gullig. 

Det tyckte min plätt också, hon testade den lite innan jag hann slå in den:1 kommentar: