tisdag 7 oktober 2014

Mitt andra garn till mitt andra barn

Jag skrev för ett tag sedan om mitt första handspunna garn som jag stickade en mössa till Palten av. Den sista biten ull (kanske 15-20 g) som jag spann blev mycket tunnare än det första, så den spann jag ihop med sig självt till ett tunnare garn, ungefär i fingering-tjocklek.


Jag hoppades att det tunnare garnet skulle räcka till en liten bebismössa, men valde ett mönster där man började bakifrån för att jag skulle kunna avsluta med en kant i ett annat garn när det handspunna tog slut.  Det blev Abernathy Cap av Megan Grewal, ett enkelt och lätt mönster som finns i massor av storlekar.


Den vita kanten gjorde ajg med lite restgarn jag hade hemma. Jag har ingen aning om vad det var utan tog bara en liten snutthärva som kändes mjuk och ungefär lagom tjock.


Ökningen från bakhuvudet och framåt gjordes som en "rund stjärnform" med omslag, och det råkade sammanfalla med att garnet hade ett långt turkost parti just där innan det blev mer lila.


Jag tänker mig att det kommer bli supergulligt med Palten och den nya lilla Plätten i matchande små mössor, och det känns hemskt roligt att jag har använt mitt allra första egna garn till saker till mina barn, som jag dessutom blev riktigt nöjd med (med stickningarna alltså, även om jag är nöjd med barnen med).

Nu sitter jag hemma och väntar på att Plätten ska komma ut så vi får se hur hon passar i sina mössor. Under min förra graviditet var jag otroligt otålig och väntade på att förlossningen skulle starta, men den här gången är det så skönt att få sitta ensam på dagarna och ta det lugnt och spinna litegrann, läsa litegrann och spela lite datorspel att jag faktiskt hoppas att barnet dröjer åtminstone till beräknat datum.

Det här blir mitt bidrag till veckans möte med Husmorsskolans Nya Syförening. Titta in där för att se vad andra har gjort!

4 kommentarer:

 1. Så himla fint det blev. Tänk att du gjort garnet själv. Vilken lycka!

  SvaraRadera
 2. Åh vilket fint garn, och söt mössa!

  SvaraRadera
 3. Jättefin :) Vet inte om jag sagt grattis till bäbisen men om inte så grattis!

  SvaraRadera
 4. Så söt mössa och vackert garn.

  SvaraRadera