lördag 27 september 2014

Rutiga vantar

Under vårvintern tappade jag bort mina fina renvantar, så ett par nya vantar stod högt på listan över saker att göra innan vintern.
Jag hade kvar ganska mycket Lett-Lopi-garn efter att jag gjort min Kross-tröja, och jag gillade tanken på att göra ett mönster med gradierande färger .


Jag hittade ett fint mönster för Lett-Lopi, Lopi Mittens av Marcia Lewandowski, men det fanns bara i en dyr bok där jag inte var sugen på resten av mönstrena.
Därför använde jag istället mönstret Oma Leni's Mittens av den svenska designern Gralina Frie, tt enkelt vantmönster med rätt stickfasthet och en tumkil. Mönstert funkade bra, och så lade jag till rutmönstret inspirerat av Lopi Mittens fast med två rader rutor av varje färg, så de blev ljusare och ljusare.
Tummen gjorde jag randig istället för med rutorna, mest för att det kändes enklare än att räkna ut hur jag skulle passa in tumrutor i "utvidgningen" för tumkilen.


Garnet är stickigt men jag tror det funkar till vantar. Ett större problem är att vantarna blev lite väl smala. Jag tror att de kommer att fungera, särskilt när jag har använt dem ett tag, men hade jag gjort om dem så hade jag gjort dem lite bredare.


Jag stickade dem under ett långt möte, och hann precis färdigt båda vantarna under två dagars möte och tågresan därifrån. Oftast stickar jag på en massa projekt samtidigt och hinner göra lite i taget på spårvagnsmöten och framför tv:n på kvällen, så det är härligt när man kan som omväxling kan sticka så koncentrerat att man hinner få ett projekt helt färdigt på en begränsad tid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar