tisdag 16 september 2014

Rävmössan!

Jag orkar inte med att kommentera valet. Det gick som det gick och blev som det blev, nu får vi sova några dagar och sedan fortsätter vi kämpa för socialism och feminism nästa vecka.

Till dagens symöte med Husmorsskolans Nya Syförening har jag i alla fall plockat fram ett gammalt projekt som väntat på att bli fotat. Den fantastiska Rävmössan!


Palten behövde en ny solhatt och jag hade fått flera nystan tunt bomullsgarn (Marks & Kattens Bianca) i en fin rävfärg av en kollega. Med garnet dubbelt och i kombination med lite Drops Paris som jag hade i gömmorna så funkade det perfekt till mönstret Foxy & Wolfie av Ekaterina Blanchard.
Mönstret var fantastiskt klurigt, där man stickade fram och tillbaka och uppåt och neråt på alla möjliga och omöjliga sätt, men följde man det bara bokstavstroget så var det både enkelt och roligt.

Mönstret var egentligen till en vintermössa, så jag fortsatte med ett brätte på frihand. För att få avslutningen lite stadig så stickade jag några centimeter extra på slutet som jag vek in och sydde fast.


Hatten är egentligen lite för stor, men det gör så den kommer funka ett par somrar till hoppas jag. Den är lite varmare än en vanlig köpes-fiskarhatt också, så den har inte uppskattats under de varmaste dagarna i somras, men till vårsol och blåsigare dagar var den helt perfekt. 

Här är den under vår Tysklandssemester i våras, då Palten just lärt sig blåsa bort duniga maskrosor med Moselfloden och oändliga vinodlingar i bakgrunden:


5 kommentarer:

 1. Vilken söt! Underbar idé att göra en solhatt för lite kyligare dagar!

  Och jag håller med om valet, nu känns det tungt men vi reser oss upp igen och kämpar vidare så fort den första chocken har lagt sig.

  SvaraRadera
 2. haha, jag blir jätteglad av den. Helt fantastisk! Jag har köpt garn till att virka en rävmössa men jag har inget mönster och lite för lite tid och inspiration till att hitta på ett eget just nu. Så det får vänta.
  Jag har valresultatsdepression... Maken i alla fall på partimöte i kväll så han kanske kommer hem med lite ny kraft får vi hoppas.

  SvaraRadera
 3. Så fin rävmössa och så i Moseldalen. Underbart!

  SvaraRadera
 4. Åh! Vilken härlig solhatt!

  Sv. Mina snöflingor ska jag använda till julkort och stärka till julgranspynt.

  SvaraRadera