torsdag 30 oktober 2014

En plätt!

Det kommer nog inte bli så mycket stickande och spinnande ett tag framöver, för nu har jag något ännu bättre att pyssla med:


Min lilla Plätt föddes i söndags. Efter flera dagars svaga förvärkar gav jag upp om att hon skulle dyka upp och skickade iväg min man och son på ett dop som vi tvekat inför att åka på. Så fort de åkt startade förstås värkarna, men ett bad i tre timmar var så bra smärtstillning att jag när de kommit hem kunde hjälpa till att laga mat, dölja värkarna för sonen och äta middag i lugn och ro innan vi for in till förlossningen.
När vi kom dit var jag öppen 9 cm, och Plätten föddes 40 minuter senare.
Hon skrek redan innan kroppen var ute, men sedan dess har hon varit enormt lugn och nöjd och mest bara sovit, ammat och sovit lite till. Hon är fantastiskt charmig och underbart härlig och vi är väldigt väldigt glada att allt gått så bra.

Jag får ofta höra att min dialekt låter som norska, men på väg hem från BB var det för första gången någon som frågade om vi kom från Norge eftersom vår bebi hade så mycket hemstickade kläder å sig.Det var roligt! Jag ska se till att visa plaggen här snart, men jag tänkte att det ju kan vara roligare att ta kort nu när jag har en levande modell.

3 kommentarer:

 1. Jag hittade hit via Claras blogg och är redan glad för det, trots att jag bara hunnit läsa några få inlägg. Ser fram emot att "läsa bakåt" i eftermiddag när min lilla Spanare sover. Stort grattis till ljuvliga lilla Plätten!

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt med en liten Plätt! Grattis!

  SvaraRadera
 3. Grattis! Så fin och gosig liten Plätt!
  Haha, vi får också emellanåt höra att vi måste ha släkt i Norge, just för att barnen har så mycket ull på sig.

  SvaraRadera