tisdag 3 juni 2014

Grundligt testade projekt

Min Bakau-sjal är fortfarande inte blockad. Den är för stor för att rymmas på en handduk och dra in bakom en fåtölj som jag brukar, så jag kommer behöva spänna ut den över halva vardagsrumsmattan. Och att spänna ut något över halva vardagsrummet med en massa nålar i minst ett halvt dygn, det går bara inte med en två och ett halvtåring i lägenheten.
Planen nu är att prata med min syster om ifall jag kan blocka den hemma hos henne någon gång när hennes hund inte är där, men det känns som ett mycket större oh krångligare projekt än det hade behövt vara.

Till dess att den blockats kan man i alla fall ha den som prinsessklänning:


Och springa runt, runt, runt med den:


Alla mina stickningar får vänja sig vid att bli provade och lekta med innan de är klara. Här är det en tå-upp-strumpa med (eller än så länge utan) instickshäl som blir testad:Sockorna är stickade i Regia Tweed-garnet som jag köpte i Tyskland. Det hade ganska fula noppror, i klara färger, men jag har försökt peta bort de illgrönaste och nu känner jag mig helt okej nöjd med de som är kvar:


Resåren gjorde jag med varannan rad räta maskor och varannan falska flätor:


Det här blir mitt inlägg i veckans möte med Husmorsskolans Nya Syförening. Titta in där för att se vad de andra gjort!

5 kommentarer:

 1. Fina plagg, hör du, men busungen är klart bäst.
  Heja Palten som snor mammas sjal!

  SvaraRadera
 2. Att få till blockning med småbarn är inte alltid det lättaste :-) jag gillar hur du gjorde resåren på sockorna! Jättefint!

  SvaraRadera
 3. Jättefin resår! Den ger inspiration!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar resåren på sockorna!

  SvaraRadera
 5. Ovanligt snygg spetssjal för att vara oblockad! (Och i allmänhet också såklart.)

  SvaraRadera