tisdag 4 juni 2013

Tampongräv

Efter att palten bestämde sig för att tvätta av den i handfatet så har min mobiltelefon haft en karensvecka i en påse ris i skafferiet. Därmed har jag haft svårare att blogga, och det var ganska skönt att låta bli.
Nu är jag tillbaka, för jag har gjort så mycket under tiden som jag känner att jag vill visa upp.

Det senaste som blev färdigt är en stickad liten rävbörs, som jag använder till att ha tamponger i i väskan:


Räven är gjord efter Felted Fox Purse av Amanda (Bee) Collins, i Drops Nepal (rester från min orangea mössa och ett nytt nystan gråvitt).

Jag filtade min räv mycket hårdare än de i mönstret. Jag körde den på 60 grader i tvättmaskinen med mycket tvättmedel, två handdukar och en tennisboll och den krympte till ungefär halva storleken. Inte en enda maska går att urskilja längre.

Enligt mönstret ska man fålla börsen, men det lät jag bli (av ren lathet), och dessutom tvinnade jag fast en liten ögla för stängningen (som tyvärr lossnade från ena sidan i filtningen, så jag fick sy dit den igen. Gjorde jag om det skulle jag ha virkat den med luftmaskor istället).


Mitt andra misstag var att välja ut knapparna i mörkret sent en kväll, så knappen till näsan senare visade sig vara lila. Men, som en kompis sa när jag beklagade mig, så har ju inte så många samma färg på ögonen som på näsan i verkligheten heller.

Det här blir mitt bidrag till veckans symöte med Husmorsskolans Nya Syförening, titta in där för att se vad de andra gjort!

7 kommentarer:

 1. Den var söt, spelar ingen roll med en lila näsa.

  SvaraRadera
 2. Men så söt liten räv!

  SvaraRadera
 3. Vilket gulligt mönster, vore kul att göra en sån!

  SvaraRadera
 4. praktisk och jättefin

  SvaraRadera