tisdag 25 juni 2013

Bara fler och fler nya projekt

Nu är sjalen klar och ligger på balkongen och blockas, så nu låter jag mig börja på något nytt:

Det blev inget av projekten som jag hade förberett, för Maria Olsson hade en knitalong på sin nya tröja Siesta Key som jag plötsligt insåg skulle vara perfekt nu till sommaren:

Foto och copyright: Maria Olsson Designs

 Så trots att jag aldrig stickat plagg i vuxenstorlek, bara stickat spets en gång och den enda gången jag stickat i bomull ärligt talat inte blev så bra, så hoppade jag på.
När jag läste mönstret var KALen ovärderlig, jag förstod ingenting förrän Maria ritade en bild åt mig av vad som var vad (tack igen!).

Jag gick förbi en garnbutik på väg hem (Garnfabriken by Ingalill, i början av Linnégatan och precis på hemväg från mitt jobb (jag råkade förresten höra att de ska sluta med DROPS-garner och ta in andra alternativ istället, det blir spännande!)) och hittade Flox, ett bomullsgarn från Marks & Kattens som borde ha perfekt stickfasthet.
Jag köpte naturvitt till spetsdelen och mörkt mintgrönt till kroppen:


Som tur var gjorde jag för en gångs skulle en provlapp, för det visade sig att garnet inte fungerade alls. Även om jag minskade stickstorleken blev den alldeles för stor. Förutom det var spetsen fin, och väldigt rolig att sticka:


Idag ska jag lämna tillbaks garnet, och jag tror att jag ska köpa ett tunnare garn som de hade på Garnfabriken till överdelen. Det var i hälften lin och hälften bomull och jag trodde att det skulle vara för tunt, så det borde kunna passa bra.

Kolla nu förresten vad jag har gjort! Jag har inte bara kommit en bit på mina Kalajoki-strumpor (och insett att jag genom hela strumpan har missförstått hur man gör ssk), jag har dessutom flyttat om tejpen på min telefon så bilderna blir skarpare igen!
Tyvärr hade garnet trasslat (och filtat!) ihop sig i världens största knut. Eftersom det var så dyrt och jag är så snål vill jag inte klippa av det utan jobbade i väldigt många timmar med att reda ut det. Tyvärr har det gjort så sockorna blivit litet noppriga redan nu, men jag håller tummarna för att min noppmaskin ska kunna fixa det.Det här blir mitt inlägg till veckans möte med Husmorsskolans Nya Syförening. Titta in där och se vad de andra gjort!

4 kommentarer:

  1. Den tröjan är så himla snygg och strumporna har jag också gjort en gång... jättefina! Tycker inte att det syns att du har missuppfattat ssk!?

    SvaraRadera
  2. Å, sockarna ser sköna ut! =) Ska kolla hemma vad man har, vore schysst med en stickad sommartop. Hoppas du hittar rätt garn till slut.

    SvaraRadera
  3. Vilken fin sommartröja! Hoppas det går bättre med det nya garnet :)

    SvaraRadera