tisdag 14 maj 2013

Sticksug när broderi suger

Efter att jag blivit klar med mina stickningar sydde jag ihop lavendelpåsarna jag broderat tidigare.
Det gick fort och lätt att sy när jag väl fått ändan ur vagnen och plockat fram symaskinen, och min mamma blev glad när hon fick dem i födelsedagspresent.


Nu är jag snart klar med nästa present, men den är än så länge hemlig. Här är en liten tjuvtitt i alla fall:

Jag är så less på broderi nu, jag vill bara sticka, sticka och sticka ännu mer! Men broderiet måste bli färdigt i tid, så det är bara att hålla ut och jobba på.

Jag har börjat på en liten liten stickning till i alla fall. Jag behöver en liten miniväska att ha tamponger i så de inte ligger löst i väskan, och mönstret till Felted Fox Purse av Amanda (Bee) Collins var så sött att jag inte kunde motstå det.
Det går superfort och superlätt att sticka i dubbelt Drops Nepal som jag hade över från min apelsinmössa, men jag behöver köpa vitt garn till rävens ansikte och det har jag inte hunnit med ännu.

Jag har planerat för ännu fler presentprojekt också, som jag är enormt sugen på att börja med. En kompis ska få barn till hösten, och jag tänker sticka en mössa efter det här Drops-mönstret och matchande sockor i mitt vanliga sockmönster från Järbo. Jag har överblivet Gjestal Baby Ull hemma som jag tänker använda, och det känns som om det kommer bli en riktigt rolig liten stickning.

Mitt problem är bara färgerna. Jag har garn i grönt, gult och vitt, plus en liten skvätt rött. Jag tänker att gult och grönt vore fint ihop, men att det då behövs lite vitt också för att tona ner det och göra det mindre skrikigt.
Fast mössmönstret som jag valt har jag svårt att få att funka med tre färger på ett bra sätt. Jag har gjort snabba färgläggningar nu i Paint, och hoppas att ni som läser kan tala om vad ni tycker blir snyggast.

Så här ser grundmössan ut (fotot är från Abbynap)


Här är alternativ 1: 


 Alternativ 2:


 ... och alternativ 3:


Det gröna är nog lite mindre skrikigt i verkligheten än det blev på bilderna. Vad tror ni blir bäst?

Det här blir mitt bidrag till veckans möte med Husmorsskolans Nya Syförening. Titta in där för att se vad andra gjort!

Bildkvaliteten på mina bilder blir bara sämre och sämre, så jag krymper storleken på dem så det blir lite lättare att stå ut med. Jag kanske kan prova att helt enkelt tvätta av kameralinsen? Eller byta ut tejpen som jag tejpat ihop mobilen över linsen med?

6 kommentarer:

 1. Den längst ner skulle ja valt eller ett eget förslag : ex 4 rader vitt, 4 rader gult, 1 rad (alt 2 rader) grön, 4 vit, 4 gul, 1 grön osv

  SvaraRadera
 2. Jag röstar också på alternativ tre. :)

  SvaraRadera
 3. Trean :) Den där rävbörsen var också riktigt gullig!

  SvaraRadera
 4. håller med om alternativ tre! =)

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket allihop! Det blir nog trean, jag har redan börjat på öronlapparna (och det går ju så fort! Jag hade glömt hur pyttelitet ett nyfödingshuvud egentligen är!)

  SvaraRadera