tisdag 7 maj 2013

Orangea grejer

Jag har hunnit bli klar med två stickningar sedan sist, precis när det blir vår och de inte behövs längre.

Först är det mina renvantar, som jag gjorde från ett mönster i min julklappsbok Solveigs Vantar.
Jag gjorde om mönstret lite grann, och lade till ränder längst ner och på tummarna.


Nu i efterhand ser jag att jag missade stjärnan över den ena tumrenen också, men det gör inte så mycket.


Jag hade lite svårt att få räkningen att gå ihop på mönstret, det var typ 28 maskor på bilden av mönstret medan vanten skulle vara 60 maskor runtom. Det blev lite buckligt också, men det blev mycket bättre på den andra vanten än på den första. på andra vanten hade jag lärt mig att inte vira mina "floaters" (vad heter det på svenska?) runt det andra garnet på samma ställe varje gång, utan på olika ställen för varje varv.
Av någon anledning blev renarna på den andra vanten mycket större än på den första också, trots att själva vanten inte är särskilt mycket större. Jag gissar att det helt enkelt beror på att jag drog mindre hårt i garnet där.


Vantarna är stickade i Rauma Finullgarn, som  var skönt och rejält att sticka med och fanns i fantastiskt många fina färger.

Renen på tummen var ganska svår att fånga på bild, men här är hon:


Den andra stickningen jag gjort färdigt var min apelsinmössa. Den blev färdig för första gången redan för tre månader sedan, och sedan använde jag den ett par månader innan jag blev för irriterad på att den var för stor och repade upp den igen.

Första mössan blev så här stor:

Och tredje gången gillt (och med tejp för kameran) ser den ut så här:


Jag stickade om den med 10 maskor och en mönsterupprepning mindre, och då blev den istället alldeles för liten och var bara att repa upp en gång till.

Tredje gången fungerade det äntligen. På tredje försöket lade jag upp 10 maskor mindre som förut, men stickade lika många mönsterupprepningar som mönstret sa. Nu sitter den helt perfekt, och det känns bra att ha en mössa som jag faktiskt är nöjd med, även om den har tagit tre gånger så lång tid att göra.

Det här blir mitt bidrag till veckans möte med Husmorsskolans Nya Syförening. Titta in där och se vad de andra gjort i veckan!
3 kommentarer:

  1. Snygga båda! Eller alla 3 bör jag kanske skriva:)
    Och visst är det väl just nu man ska göra vantar och mössor och så? I alla fall har jag planerat en del för sommaren, så att det är klart till vintern. Förhoppningsvis...

    SvaraRadera
  2. Skam den som ger sej :-)

    SvaraRadera