onsdag 25 januari 2017

Gröna grejer

Här kommer lite fler av de där bilderna som blev så väldigt mörka. Det är en mössa och halskrage till min tvååring som jag stickade i höstas, och som hon sedan haft nästan varje dag den här vintern.

Garnet är det helt fantastiska Rosy Sport från Dandelion Yarn. I de här mörka fotona syns det inte så bra, men garnet har en fantastisk lyster och små, nästa omärkliga variationer som gör så jag bara stirrar förälskat ner på mössan när jag är ute och går med barnen.
Dessutom ser garnet fortfarande fräscht och fint ut efter daglig användning i en säsong.


Mönstret heter Good Sport och är skapat av Dani Sunshine. Det är en enkel rundstickning med vriden resår, markerade sidor och några små förkortade varv uppe i kanterna för att skapa en liten extra upphöjning som "kattöron" innan mössan sys ihop med kitchener stitch.


Ett trevligt mönster med de där små finesserna som gör en enkel mössmodell lite speciell, och mössan blev populär bland båda barnen (min son vill också ha en sådan nu).

Halskragen är också efter ett enkelt och trevligt mönster. Den här gången gjorde jag ingen av de modeller jag brukar göra utan testade istället Neck Hugger av Anna Voronezhskaya. Det är en hals i 1+1-resår, och sedan ökar man till en 2+1-resår och stickar fram och tillbaka, ett framstycke och ett bakstycke.


Mönstret hade några konstiga beskrivningar om hur man skulle dela upp fram- och bakstycket, men de hoppade jag över och då blev det väldigt bra. Det här är nästan min nya favoritmodell för halskrage, så vldigt flexibel och omöjlig att misslyckas med.
Den går att ha med båda sidorna utåt också, beroende på vilken sida av 2+1-resåren man gillar mest.Här är det egentligen lite sämre kvalitet på fotona, men färgerna syns lite bättre i alla fall:


1 kommentar:

  1. Fint! Ibland glömmer jag att det är snyggt med enfärgat :p

    SvaraRadera