fredag 25 april 2014

Många små kragar och ett par sockor

Nu var det ett tag sedan jag skrev, jag har stickat en massa sedan dess, varit i Tyskland på semester och upptäckt en ny garnaffär. Men det skriver jag om senare, nu vill jag visa vad jag stickade när jag var på möte i februari.
Det var ett helhelgsmöte som jag kom till med väskan full av baby- och sockgarner, och hann vara alldeles enormt produktiv.

Av babygarnet blev det massor av halskragar. Jag hade Debbie Bliss Baby Cashmerino (mitt favoritbabygarn) i flera färger, och ett nystan beige Sandnes Garn Lanett Babyull som tyvärr visade sig vara ganska stickigt och trist.
Som bas för halskragarna hade jag mönstret Spring Neckwarmer av Justyna Lorkowska, men jag gjorde halsdelen mycket mindre eftersom jag tyckte att den var lite överdrivet stor.


En av kragarna experimenterade jag lite extra med, och gjorde separata delar för hals och rygg istället för ett runt ok.


 Mitt mångfärgade sockgarn från Hemtex hittade till sist ett användningsområde i två par babysockor. Jag har tyvärr bara kort på det ena av dem, det andra hade gula hälar och tår också. Sockornas mönster är Cozy Little Toes av Judy Kaethler


En av halskragarna har redan fått flytta hem till en nyfödd liten bebis och en annan är på väg med posten. Tanken är att det kommer så många bebisar nu att det är lika bra att ha presenter klara, så det bara är att skicka iväg dem.
Vi fick en halskrage som min svägerska stickat när Palten föddes, och den använder han fortfarande och trivs jättebra i. Det var nog en av de bästa presenterna vi fick till honom, så jag hoppas att de jag ger bort kommer att bli lika uppskattade.

1 kommentar:

  1. Vilka fina presenter! Om man har möjlighet är det ju så skönt att ha ett litet lager.

    SvaraRadera