tisdag 12 mars 2013

En virkad rökarsjal

Min syster röker och brukar svepa om sig en sjal när hon går ut och gör det. Sjalen är ganska gammal och trist nu, så jag virkade en ny till henne i julklapp.
Jag har inte skrivit om den tidigare eftersom jag inte kunnat ta kort på den, men nu var jag ute hos mamma i helgen och kunde fotografera den i vårsolen (och dessutom laga den, den hade redan hunnit bli hundbiten men som tur var inte allvarligt skadad).


Det är en Sidewalk Shawl av Kimberly K. McAlindin, men istället för fransar har jag gjort volanger längs kanten (för att den inte ska trassla ihop sig om man har den i väskan) enligt ett mönster av Sanjen Fibers, och jag gjorde en spetsig udd enligt ett mönster från Irene522.


(Här har jag visst råkat ta kort på den enda delen av sjalen där det hamnat skräp)
Jag virkade i Drops Nepal och det gick åt sjukt mycket garn, ca 10 nystan! Då blev sjalen desto varmare och skönare, i alla fall. Den ljusgrå kanten är i Svarta Kattens raggsocksgarn.


Sjalen var riktigt rolig att göra, och jag är sugen på att virka mer spets snart. Och mer ananasmönster!

Kanske en filt


(Foto och copyright: Lisa Gutierrez)

Eller bara en liten spetsduk?


(Foto och copyright: Bonny Frances)

Kanske en avlång, att ha på hallbordet?


(Foto och copyright: Wkj00)

Det finns så många fler saker att göra än tid att göra det på!

Det här är mitt inlägg i veckans syjunta med Husmorsskolans Nya Syförening, titta in där och se vad de andra gjort i veckan!

4 kommentarer:

  1. Vilken härlig och vårig sjal!!! Fina färger!!!

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar sjal du gjort, jätte fin

    SvaraRadera
  3. Fina mönster - tack för länk! Håller själv på med en sjal men det kommer att dröja tills den är klar. Kul se din så länge.

    SvaraRadera