måndag 11 februari 2013

En upprepad kofta

Innan jul började jag på en kofta till palten i bomullsgarn med en fair isle-bård. Det var roligt att prova på flerfärgsstickning men när kroppen var färdig hade jag inte nog mycket garn kvar till ärmarna. Jag gjorde den ena ärmen gul istället, men då den blivit halvklar förstod jag att det gula garnet inte heller skulle räcka hela vägen.Jag tittade på koftan en gång till, såg hur många fel och misstag det fanns i den, tog ett djupt andetag och rev upp alltihop.Det kändes faktiskt väldigt skönt att göra det istället för att nöja mig med något jag inte gillade.

Istället började jag på Lilla Koftan av Petra Orrbeck, ett mönster som de pratat om på Stickpodden och som verkade lätt och trevligt.

Jag har gjort de rätstickade partierna i samma bruna bomullsgarn men slätstickningen är regnbågsmönstrad i blandade restgarner av bomull (mest Drops Paris). Rätstickningen är jag missnöjd med, där borde jag nog ha använt mindre nålar (eller skärpt mig) för jag stickade väldigt löst och slarvigt. Jag hoppas att det kanske kan bli lite bättre efter att jag blockat den.
Färgerna gillar jag i alla fall skarpt, och det känns som om det kan bli en bra sval vår- och sommarkofta (så fort jag fått den blockad och fixat knappar).


Det blev visst en rejäl förändring av mobilkameran när jag var tvungen att tejpa för den (Det första fotot är alltså före tejpen, det andra efter). Nog är det roligt att ha ett eget kamerafilter, men jag ska försöka ta reda på om det går att laga glaset på telefonen ändå, så jag kan ta bort tejpen och få lite skarpare bilder igen. Så länge försöker jag i alla fall kompensera med större bilder.


Här har jag provat koftan på dess innehavare också. Det var inte så lätt att få till ett foto utan att han försökte ta kameran eller attack-amma, så det fick bli en smygtagen bild snett bakifrån. Inte nog med att koftan passade perfekt; han lät dessutom bli att slita av sig den direkt! (Däremot har han just slitit sönder vår kokbok på bilden.)

Titta gärna in och se vad de andra i Husmorsskolans Nya Syförening gjort den här veckan!

6 kommentarer:

 1. Ser fint ut! Jag är lite partisk när det gäller regnbågar så tycker såklart bäst om den nya versionen :)

  SvaraRadera
 2. Klart plus att ägaren inte slet av sig den direkt :) Då måste den vara jätte skön :) Och vad det gäller kokboken går de bara att laga till viss del... sedan faller de sönder (har testat att försöka få ihop... men det är jobbigt när man läser och inte hittar resten av resceptet)

  SvaraRadera
 3. Fin liten kofta med härliga färger!

  SvaraRadera
 4. Det blev en fin förändring. men ursch för att dra upp en hel tröja som har lagts mycket tid och arbete på.

  SvaraRadera