tisdag 8 januari 2013

Roligare raggsockor

Palten behövde ett par nya varmare raggsockor och jag behövde göra av med några restgarner och träna på min fair isle- och mönsterstickning. 
Utan att veta riktigt vad jag skulle göra när julklappsgörandet var slut så packade jag med några sockrestgarner när jag reste till Luleå. Väl där fick jag Solveigs Vantar i julklapp, en riktigt bra bok med norrbottniska vantmönster och massor av inspiration. 


Det bidde alltså ett par vantinspirerade sockor, med kors på framsidan och ränder på foten i Järbo Raggi. Som vanligt använde jag Järbos vanliga raggsocksmönster, den här gången gjorde jag minsta storleken.Det helröda garnet hittade jag i mina lådor och tror att jag kanske fått av min svärmor, och det grå är en ull- och alpackablandning som heter Drops Nepal.
På hälen har jag gjort en hund efter ett mönster i Solveigs Vantar. 


Något jag inte riktigt tänkt på när jag började var att fair isle-stickningen gjorde sockorna mycket mindre flexibel och stretchig. Jag fick ta upp den ena sockan och göra om, eftersom den blivit för smal framme i tån. 
När jag hoppade över den sista minskningen på fotens sida så blev de perfekta, och tack vare att garnet går dubbelt i nästan hela foten så blev sockorna extra varma.
Titta in på dagens möte med Husmorsskolans Nya Syförening också, idag visar Maja upp fantastiska stickade hättor.

7 kommentarer:

 1. Tjusigt! Jag har varit sugen på att sticka nåt i mönster och tänkt att sockor är behändigt och användbart :) Kanske skulle försöka mig på ett par!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, jag kommer nog att göra fler jag också!

   Radera
 2. Vad fina, det är kul att sticka mönster, jag håller på med ett par rutiga sockor i tre olika färger, mina första sockor så hälarna blir sådar och gernerna snurrar in sig i varann men skam den som ger sig!!

  SvaraRadera
 3. Supersnygga! Stickade mina första sockor på jullovet. Är sugen på att sticka mer mönster.

  SvaraRadera
 4. Vilka fina detaljer! Supersnygga!!

  SvaraRadera
 5. Fina raggisar med roliga färger. Vi fick också en del raggsockor i julklapp. Kanske läge att visa upp dem?

  SvaraRadera