tisdag 15 januari 2013

Helgerna var bra, men många och långa

Här kommer till sist det utlovade jul- och nyårsinlägget. Födelsedagsinlägget får bli separat och kommer sedan.

På jul var vi hos min mamma, på landet med bara familjen och massor, massor av julklappar (Det största paketet var till mig! Det kan jag skriva om en annan gång):


Palten blev överlycklig över sina klappar:



I mellandagarna var vi ett par dagar hos mina svärföräldrar, och sedan tog vi nattåget till min pappa i Luleå. Där hade vi det också bra, fick ännu fler julklappar, fikade tre gånger om dagen och firade ett väldigt stillsamt nyår. (Även om jag inte kunde låta bli att posera framför hallspegeln:)


Tågresan hem blev en annan historia. Vi har åkt nattåg med palten flera gånger förut och det brukar gå jättebra, men den här gången betedde han sig jättekonstigt på hemvägen och ville bara bita mig i brösten (jättehårt!) när det var läggdags. Han skrek och grät och blev inte nöjd för något, innan han till sist somnade av utmattning.
Det blev sista droppen som tog kål på amningslusten hos mig är jag rädd, så nu har vi börjat försöka dra ner på det så jag bara ammar på morgon och kväll (eller ja, eftermiddag) även när jag är hemma på dagarna. Det går riktigt bra, palten äter gröt och jättestark mat och verkar nöjd med det, men jag är orolig för hur det ska gå att dra ner ännu lite till. Helst skulle jag minska det till bara nattamning inom ett par månader.

Är det någon som har några tips på hur vi skulle kunna göra?


2 kommentarer:

  1. Vilka söta bilder! Ser ut som att han hade riktigt tjusiga byxor på nyår :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jo, de var helt fantastiska paljettbyxor, men de syns inte så bra på kort.

      Radera