tisdag 27 november 2012

Allt är inte dåligt med Bryssel heller

För ett par år sedan upptäckte jag hur underbart gott det är med brysselkål. Ofta när man äter det hemma hos andra är de lite smaklösa och trista, men det beror på att de kokar dem alldeles för kort, för att de ska se snygga och gröna ut.

Kokar man dem en halvtimme i saltat vatten så blir de lite mer grådaskiga, men de smakar underbart (smaken påminner om kronärtskockor).

Sedan kan man t ex äta dem så här, till lunch med potatismos med timjan i:




2 kommentarer:

  1. Rubriken fick mig att fnissa! Jag gillar brysselkål dels för att de är goda och det är som att äta ett helt kålhuvud i en tugga :D

    SvaraRadera
  2. Får ta och testa att koka brysselkålen längre, det låter gott. När jag lagar det, vilket inte är så pass ofta, även om jag gillar det, så brukar jag oftast koka en kort tid och sen dela dem på mitten och steka lite lätt med lite citronsaft. Blandar oftast i det i t ex risotto/grönsaksröror.

    SvaraRadera