måndag 1 oktober 2012

Vad bör göras?

Jag är just färdig med en fantastisk mössa (som jag ska visa här på bloggen så fort jag fått palten att låta bli att dra av sig den länge nog för att fastna på foto), och nu står jag "mellan projekt). När jag håller på med något har jag alltid tusen idéer till vad jag vill göra sedan, men när jag väl har tid är det inget som känns riktigt rätt, eller också saknar jag materialet.

Samtidigt har jag en massa "material" som jag vill göra något av, men jag har ingen aning om vad.
Här är t ex flera nystan lingarn som min mamma fått över någon gång. Det är jättefint med vackra färger, men vad gör man egentligen med ett så stickigt garn som lin?

(Egentligen borde jag sy i knappar och laga hål och sedan köpa garn till sockorna jag tänkt sticka i helgen, då jag bjudit in till syjunta. Men det är ju så väldigt trist.)

2 kommentarer:

 1. Jag har stickat disktrasor av lin. Man kan också knyta armband eller göra halsband med det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen!
   Disktrasor har jag tänkt på och till och med påbörjat en, men sedan insåg jag att jag nog var väldigt nöjd med våra engångsdisktrasor, och att egenvirkade bara skulle bli svårare och eventuellt sämre, så då tog jag upp den. Armband och halsband känns inte riktigt som min grej det heller.
   Jag funderar på om man kunde sticka en tröja med lösa maskor, jag ska nog kolla upp ett mönster och sedan hålla tummarna för att jag har tillräckligt med garn.
   Kanske något sånt här: http://www.glamourgarn.se/attachments/Image/Olle_35.jpg?

   Radera