tisdag 15 maj 2012

Mjuk kudde med fälla

Det känns som om halva graviditeten och de första två månadernas amning var ett enda långt soffsitteri. Det har inte bara lett till att soffan kollapsat, utan en av soffkuddarna blev helt söndersliten av för våldsamt sittande. Därför har jag virkat en nytt fodral att ha på den gamla kuddens stoppning. Mönstret kommer som vanligt från Ravelry, och är gjort av Linda Permann.


Jag har använt akrylgarn, det gröna är Bravo och det bruna Freja, och en virknål i storlek 4,5. Jag virkade inte en knapp, som man ska göra enligt mönstret, utan använde en fin från garnbutiken.Kudden var superenkel att göra när man lärt sig göra popcornmaskor, och blev mjuk och fin och mysig. Det enda negativa med den är att jag tror att jag tappat bort min favorit ål någonstans inuti den. Jag vet inte om det värsta är att nålen är borta, eller att den någon dag kommer dyka upp i någons rumpa, men illa är det.

4 kommentarer:

 1. Vilken underbar blogg! "När jag inte pussar på min lille Eyvind ägnar jag mig åt klasshat, radikalfeminism, virkning och science fiction." Bara det fick mig att vilja bläddra flera sidor bakåt (vilket jag sen gjorde). Ska följa omedelbums!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar kudden!! När nålen kommer fram tror jag ni alla får er ett gott skratt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, när vi är klara med att skrika av smärta så... :)

   Radera