måndag 12 mars 2012

Universums bästa odlingslott

Tillsammans med en kompis har jag hyrt en odlingslott på Hisingen. Det är en enkel lott på 25 m2 utan något hus, och den var helt tom och pedantiskt rensad när vi fick ta över den.
Än så länge har det ju varit vinter så vi har inte kunnat göra så mycket, men i november satte vi i alla fall några tulpanlökar och snödroppar, för att ha något som blommar alldeles från början.

Igår var vi på lotten igen, och snödropparna hade kommit upp! Det känns fantastiskt fint att ha lyckats med det allra första vi gjorde, då kommer nog resten också fungera bra.


Igår köpte vi olika verktyg, och en låda att ha verktygen i som vi samtidigt kunde använda som bänk. Vi lade dessutom ut skifferplattor som vi köpt till en gång. Det skulle ha blivit ett "golv" under lådan, men vi måste ha gjort en grav felberäkning när vi köpte dem för de räckte inte på långa vägar så långt.

När våren kommer på riktigt och vi börjar så på lotten planerar jag att åka dit med palten en gång i veckan, och hoppas att han får ordentligt gröna fingrar och att hans första ord blir palsternacka.

2 kommentarer:

  1. Härligt med en kolonilott! Förutsatt att ni ska odla morötter så tror jag att det blir E:s första ord. ;) Vi går mot vår första vår med trädgård. Den är ju uppvuxen och så, så vi tänkte nog mest se vad som dyker upp under säsongen, så vi inte plockar bort något som blommar i typ augusti och som vi hade velat ha kvar men inte visste vad det var i april. Sen har vi hela hösten på oss att planera vad vi ska ha kvar och vad vi vill göra. Det ska bli så roligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter klokt. Men vilket stort projekt det måste vara, även om det är roligt också!

      Radera