onsdag 13 december 2017

Grönvit vinter

Jag bloggar ofta om saker efter att jag tappat bort dem. Kanske är det först då jag ger upp hoppet om att ta snygga kort på dem.

Idag är det i alla fall ett set med vantar, mössa och sjal som jag stickat till mig själv i Tusindfryds Hverdagsuld som jag köpt från Majas Manufaktur. Garnet är lite strävt när man stickar med det, men efter tvätt och användning blir det härligt mjukt och skönt och färgerna flyter in i varandra på ett fint sätt i flerfärgsstickningen.


Sjalen heter Marin och mönstret är gjort av den fantastiska Ysolda Teague. Jag hade några problem i början av stickningen när jag blev orolig för att jag ökade alldeles för snabbt, men när jag kommit in en bit i det så kändes ökningarna rimliga och sjalen blev jättesnygg och användbar. Det är min go-to-sjal både den här och förra vintern, inte bara för att den är varm och snygg utan också för att det är skönt med en sjal som inte är i spets, så jag kan tvätta den när den börjar lukta svett utan att behöva blocka om den.Mössan har jag tyvärr inga bättre foton på. Det är i alla fall en rad med ekorrar på grön bakgrund. Jag utgick från ett Drops-mönster för mössans maskantal, och ekorrarna fick jag från det finfina gratismönstret Squirelly Swedish Mittens av Eli Stubenrauch som jag tidigare använt för att göra grytlappar med ekorrar på. Det är den här mössan som jag tappat bort nu, men ajg håller tummarna för att den dyker upp någonstans, för nu börjar det bli riktigt kallt ute.Sjalen och mössan stickade jag förra vintern, men nu i somras tänkte jag att jag kunde använda upp garnet som var kvar till att göra matchande vantar. Här hade jag inget mönster utan stickade bara små kors över hela vantarna, med randiga istickstummar. De är långa och smala, precis som jag tycker om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar