söndag 26 november 2017

Ett liv i halskragar och mössor.

Det är konstigt, det där med halskragar till bebisar. Man kan sticka hur fast som helst, i hur bra garn som helst, och efter någon månads användning har halsen ändå växt så den passar bättre på en flodhäst än på ett barn. Men de måste ju ändå hålla sig varma,så här kommer de nystickade halskragar och mössor min bebis använt hittills i sitt halvårslånga liv:Den första är en Heartwarmer av Dani Sunshine. Ett mönster som jag stickat flera gånger förut, men som alltid rullar sig ganska mycket. Jag ska nog testa några andra mönster framöver och se om de funkar bättre. Garnet är superlyxigt handfärgat merino/silke från Garnomera.se.

Den halskragen fick förresten en matchande mössa också, en Estelle av Maja Karlsson. Ett sådant där mönster som jag varit sugen på ända sedan det kom ut för fem år sedan, men som inte blivit av förrän nu. Den gick snabbt och var kul att sticka, men precis som med många hättor tyckte jag inte att den gick fram nog långt i pannan, så jag stickade på en kant i vitt strumpgarn från Arwetta, med några förkortade varv så den blev längre mitt fram än på sidorna


Det här settet användes precis hela sommaren, men till hösten behövdes något varmare. Jag använde resterna av ett handspunnet garn som jag stickat en Oslo Anorakk i tidigare, två färger från Willow Fairy Wool som jag spunnit en singel var av och tvinnat ihop. Det kombinerade jag med lite Dandelion Yarns Rosy Sport i klargrönt, som jag hade över från ett annat projekt.

Mössan är ett mönster från Drops med det poetiska namnet b 13-16 Sweet Pixie. Jag höll på att få slut på garn, så jag struntade i att göra den spetsig, och att rätstickningen fortsätter så högt upp är inte heller enligt mönstret utan beror på garnbristen.


Först gjorde jag tvärtom och stickade öronlapparna i handspunnet och överdelen i det enfärgade, och det såg faktiskt inte klokt ut. Som en galen rave-mössa. Det är spännande vilken stor skillnad det gör bara att byta plats på färgerna.

Här är halskragen är den använts flitigt i några månader. Den har växt, den har filtats en del och den är lite nopprig, men den har fyllt sin uppgift väldigt väl. Det är en Tykk Rillestripehals av Strikkelisa, ett väldigt trevligt mönster som jag gärna stickar igen.Nu när vintern är här så har jag stickat en tredje uppsättning. Den här gången har jag använt Järbo Alpacka Solo som jag fick i födelsedagspresent och som är väldigt mjukt och fluffigt.


Både mössan och halskragen kommer från Snöfnugg lue och hals av Malsen og mor. En kul och snabb stickning, mitt enda problem är som vanligt att halskragen växer och rullar upp sig. Jag hittade inte mitt minsta garnbollsredskap och var för lat för att göra ett i kartong, så mössan fick bli bolllös.

1 kommentar:

  1. Jag har bara gjort rätstickade på tvären. Så rullar de sig iaf inte. Ska dricka en balaclava härnäst så jag slipper flodhästsyndromet 😂

    SvaraRadera