fredag 28 oktober 2016

På stickorna idag

För första gången någonsin, tror jag, stickar jag (aktivt) på två koftor till mig själv samtidigt.Jag vet inte riktigt hur det gick till, men det är nog en del i mitt garnlagertömmarprojekt i kombination med att jag inte har någon akut behovsstickning som måste göras omgående.

Den första koftan är en Marion (jag skrev lite om provlappen till den här) som jag har som spårvagnsstickning. Den går ganska snabbt framåt, och nu har jag bara en snutt av ena ärmen, och så knappkanten kvar.


Den andra koftan är en Loppakofta av Pinneguri.

Jag lade upp ett par restgarnsvantar på instagram, och hade sett att många använde hashtaggen #restefest2016 så jag tänkte att jag också kunde göra det så folk som letade restgarnsprojekt kunde hitta dem.
Någon dag senare fick jag veta att #restefest2016 inte bara var en trevlig samlingshashtagg utan att Pinneguri delar ut ett gratis mönster i pris till de bästa bilderna under hashtaggen, och att mina vantar var en av vinnarna! Jag blev förvånad och fantastiskt glad, särskilt eftersom jag hade spanat på Loppakoftan ganska länge.

Jag letade genast upp restgarner som skulle funka till (jag har alldeles för mycket tvåtrådigt ullgarn, om man nu kan ha det) och började på provlappen samma kväll. Koftan ska bli svart med mönster i rött och orange med blå kontrast.

Det här är min soffstickning, som jag har hemma framför tv:n och stickar ett par varv på varje kväll. Det går inte lika fort fram, men det är en väldigt rolig stickning.


1 kommentar:

  1. Spårvagsstickning! Lätt dagens mysigaste ord :) Och den andra koftan ser väldans spännande ut (nej det går inte att ha för mkt tvåtrådig ull ;))

    SvaraRadera