fredag 8 april 2016

Beredskapstidsstrumpor

Ett annat projekt som jag gjort klart för länge sedan men inte skrivit om är ett par strumpor som jag stickade när jag tittade på Barnmorskorna i East End, i en grön färg och ett mönster som kändes väldigt 40-tal.


Mönstret heter Diagonal Rib Socks, är gjort av Ann Budd och när man väl kom in i det så var det lätt och trevligt att följa. Jag gjorde foten lite smalare och tån lite rundare, men följde mönstret i övrigt.

Garnet var också trevligt, Lang Jawoll Superwash. Det är ett av de här strumpgarnerna där man får med en liten rulle förstärkningsgarn i samma nyans som garnet, en lyxig bonus som jag älskar mer och mer ju fler av mina gamla strumpor som jag fått stoppa.


(Oj, vad nopprorna på mina strumpbyxor syns bra på bild!)

Jag läste förresten i boken Sparat: små stickade kläder från vår barndom av Celia B. Dackenberg att det förr, innan köpestrumpornas och nyloninblandningen i strumpgarnernas tid, gick åt i genomsnitt 20 minuter om dagen per person i hushållet bara för att stoppa strumpor. Vilken förslösad tid ändå, när man tänker på allt roligt man hade kunnat sticka nytt på den tiden istället!

1 kommentar:

  1. Ganska gött att de kom på det där med nylon ändå :p Och att det går att laga strumpbyxor med symaskin tjoho! Fina strumpor och fin matta! :)

    SvaraRadera