måndag 17 februari 2014

Senapsflätor

Jag har fortfarande inte skrivit ordentligt om min flättröja, inser jag. Den har använts mycket och jag är helt fantastiskt nöjd, men det har varit svårt att få till några bilder. Nu tog jag på mig den och fick min syster att ta fram kameran och fota lite trots vintermörkret, men precis när den första bilden tagits spillde palten ut en kanna vatten och så blev det slut på den fotostunden.


Det är den andra tröjan jag gjort, och andra gången jag stickat flätor. Originalmönstret är "122-8 Knitted jumper with raglan sleeves and cables in ”Nepal”" från Drops, men jag har gjort om det en hel del. Egentligen ska tröjan se ut så här:
Jag har alltså kortat av den till midjelängd, och börjat där den var som smalast. Jag lät bli en ökning i flätmönstret, och hoppade därför över ett helt "parti" av flätorna så oket blev lite kortare. Jag har så pass små bröst att de flesta ok blir lte för långa för mig, så det brukar vara bra att minska där (utifrån min långa erfarenhet av att ha stickat två tröjor, alltså).
I halsen lät jag bli polokragen utan gjorde en hög "crew neck" istället. Jag stickade två rader med 2 räta 2 aviga, minskade var tredje så det blev 2 räta 1 avig och stickade två varv så innan jag maskade av.

Jag var hela tiden lite orolig för att tröjan skulle bli för stor, men den visade sig bli alldeles perfekt. Det enda problemet med den är att jag filtat ihop garnet när jag bytt nystan, och det blir en liten "klump" som syns på tröjan, åtminstone om man vet om det.

Garnet är Drops Nepal, precis som i mönstret. Jag gillar faktiskt Nepal jättemycket, det är mjukt och varmt, kliar inte och är skönt att sticka med. Tröjan är tvättad några gånger nu och det går också jättebra.

1 kommentar:

  1. Wow vad imponerande! Jag har inte stickat så mycket alls så för mig känns det som ett jättesteg att jag har tänkt mig försöka mig på att sticka ett par sockor... Din tröja blev verkligen superfin!
    Kul att jag kunde glädja dig med min frustration i går. Förstår att det kanske var mer en bra text som förgyllde din dag :)

    SvaraRadera