torsdag 4 april 2013

Jag är inte färgblind, men smaklös

Jag lyssnade på senaste avsnittet av den nya stickpodden Stick With Us, där de pratade om färger samtidigt som jag virkade på en grytlapp, och jag kom fram till att jag nog är ganska dålig på att kombinera färger.
Jag vill alltid ha mycket färger, och jag har svårt att föreställa mig hur de ska se ut tillsammans. Det de pratade om i podden, om mättnad och kontrast, har jag aldrig ens tänkt på.

Så kom det sig att jag nu fått en gräll och alldeles för puttinuttgullig grytlapp...


... som dessutom är enorm.

Mönstret var från Drops och var väldigt roligt att göra. Det gick snabbt också, max fem timmar utspritt över tre kvällar.(Färgerna ser lite olika ut mellan de olika fotona, eftersom ett är taget i middagssol och de andra på morgonen.)

Jag önskar jag hade någon kompis som gillade sådana här gulliga saker som jag hade kunnat ge bort grytlappen till, men jag kommer tyvärr inte på någon.

Jag provade göra ett foto svartvitt som de tipsar om i podden, men där tycker jag ändå att det blev en bra kontrast mellan färgerna. Jag skulle kanske bara ha hoppat över det rosa?


Jag måste kanske sluta reta min man för att han är färgblind, nu när jag kommit fram till att jag är färgsmaklös...

Jag ska nog göra projekt i en färg plus vitt eller grått ett tag framöver.

4 kommentarer:

 1. Jag är också kass på att föreställa mig hur slutresultatet verkligen kmr te sig. Men ibland blir det bra ändå - tycker din lapp ser skitfin ut! =)

  SvaraRadera
 2. Superfin ju! Och man vår väl använda de färgerna man tycker om? =)

  SvaraRadera
 3. Haha nu fick jag mig ett igenkännande skratt :) Jag älskar färg och vill gärna ha alla färger på allt :P Min sambo är också färgblind så kan inte heller fråga honom om råd alltid :P
  Jag tycker iaf din ruta ser fin ut! Avancerat mönster ju!

  SvaraRadera
 4. Tack hörni, och ni har kanske rätt. Jag skulle kanske säga istället att jag är dålig på att välja färger jag tycker blir fina?
  Jag lyckades i alla fall ge bort grytlappen till min svärmor, hon saknade stora grytlappar så hon blev glad.

  SvaraRadera