torsdag 9 augusti 2012

Jedi-jackan

Innan palten föddes virkade jag en omlott-kofta som blev det ytterplagg vi använde allra mest den första tiden. Tyvärr blev det ändå inte av att ta några foton på den, men nu har jag till slut tagit mig tid.


Den är virkad i ett vackert mångfärgat garn från Netto som hette Rustik, och som jag tror var Nettos eget märke. Förutom den här blågrå fanns det i en orangerosa färg som jag önskar att jag också hade köpt. Kanterna är virkade i ett vitt bomullsgarn, jag tror det var Drops Paris.


Jag virkade efter det här mönstret, med den enda förändringen att jag lade till ett extra snörhål så man kan välja att ha båda sidorna som "framsida" (särskilt bra ifall det skulle bli några fläckar på framsidan).


Jag tyckte palten såg ut som en liten jedi i den, och får kanske göra en ny till honom när han har nog långt hår för en padawan-fläta.

6 kommentarer:

 1. du hittar så himla fina mönster! och gör fina saker också, såklart. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är bara att leta runt på Ravelry så hittar man det mesta.

   Radera
 2. Den var fin! Och praktisk :) Ska botanisera på din blogg lite mer när det väl är dags att sätta igång med klädmakandet :D

  SvaraRadera
 3. Återkom till denna. Vad hade du för virknål och tjocklek på garnet? Och vad var det för material på ditt garn? Tycker den här modellen verkar så fin och praktisk och bäst vore det ju om jag kunde ta garn jag redan har :)

  SvaraRadera
 4. Ja, det borde jag ju ha skrivit! Garnet är 80% ull och 20% nylon. Här står det mer om det: http://www.ravelry.com/yarns/library/netto-rustik (för jag är för morgontrött för att omvandla enheterna till svenska mått nu). Jag skrev tyvärr inte upp vad jag använde för virknål, men jag tror det var 4.

  SvaraRadera