måndag 16 juli 2012

Nu kan jag sticka också!

Under gymnasiet stickade jag några mössor och halsdukar, men knappt ens något som krävde aviga maskor. Nu har jag insett hur många saker man inte kan göra med bara virkning, allt från släta tröjor till sockor. Just ett par babysockor blev mitt första projekt, men när jag kom till hälen blev jag så förvirrad att jag repade upp allt. Efter att ha hämtat andan ett par veckor gjorde jag ett nytt försök, den här gången med ett mönster på svenska från boken Sticka smått av Paula Hammerskog.

Jag fastnade på hälen den här gången också, men den här gången gav jag inte upp, frågade på Sjalbarn och provade mig fram och till sist kom jag på det, när jag insåg att det var okej at vända mitt på en sticka om mönstret föreskrev det.


När sockorna nästan var färdiga fick jag förstås höra av min svärmors granne att mitt mönster inte alls var lika bra som hennes.Hon lovade i alla fall att jag skulle få kopiera det av henne, så det nästa paret sockor jag gör kommer att bli perfekt.


Jag gjorde sockorna i storlek 6-9 mån, men trots paltens långa fötter blev de ändå lite för stora. Den ena blev dessutom större än de andra, eftersom jag började sticka hårdare ju vanare jag blev.
Jag vet inte om de blev tiger- eller getingrandiga, men randiga blev de i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Fina! :) Har bara gjort ett par sockar. Islandsraggsockar till min pappa. Tyckte det var en rätt skoj stickning. Borde göra till mig själv också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jo, jag ska också göra fler. Särskilt abrnsockor gick ju så väldigt fort att göra.

      Radera