Bilden blev lite dålig eftersom jag tog den i smyg, för att inte verka som någon galen matbloggare. Jag lovar att de egentligen såg fina ut.
Så här gjorde jag:
ca 20 små eller 12 stora muffins
200 gram smör
2½ dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 dl fiberhavregryn
2 kaffemått kaffepulver
3 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 msk vatten
1. Sätt ugnen på 200/175 grader beroende på storleken på dina muffins (200 för små, 175 för stora)
2. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst.
3. Vispa ner äggen ett i taget.
4. Blanda vetemjöl, havregryn, kakao, kaffe och bakpulver och rör ner i smeten
5. Häll i vattnet och rör om
6. Placera ut muffinsformar på en plåt och fyll varje form med 3/4 delar smet.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter på 225 grader.
Glasyren:
0,5 pkt Philadelphia cream cheese
25 g margarin
0,5 pkt Philadelphia cream cheese
25 g margarin
0,5 pkt florsocker
0,5 l vinbär
Röd karamellfärg
Röd karamellfärg
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Rör ner smöret i cream cheesen
4. Tillsätt florsockret och rör till en jämn kräm.
5. Blanda ner karamellfärg och vinbären och låt stå en stund.
Låt muffinsarna svalna. Blanda glasyren under tiden. Gegga på
glasyren på muffinsen, ät och var glad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar