torsdag 26 januari 2012

En månad gammal. Intressen: Böcker

Jag har förstått att andra barn skriker och gråter hela tiden utan att man förstår varför. Det gör inte vårt. Han har än så länge tre behov som han ger uttryck för: att äta, att bajsa och att underhållas.

I helgen gick underhållningsbehovet om matbehovet som nummer ett. Tidigare åt han nästan hela tiden när han var vaken (och han är vaken nästan hela dagarna), men nu visar han allt oftare att han inte är hungrig, utan vill titta på grejer istället. Ibland sträcker han sig efter saker han ser, för att få titta närmare på dem.
Framför allt är det bokhyllan, som han ofta ser över axeln på mig då jag ammar honom, och som han älskar. Det finns ingenting han tycker bättre om än att hållas upp framför bokhyllan och få blicka ut över bokryggarna.
 När han är färdig med det brukar han tycka om att bli rundvisad i lägenheten, att vi bär runt honom och berättar om de olika rummen. Eftersom vi bor i en tvåa kan det bli ganska många varv, men det är lika roligt varje gång. Det bästa är när man går från ett mörkt rum till ett ljusare, eller när vi stannar och tittar ut genom fönstren.

Då kan han se ut så här:

(Han har på sig en body som vi vann i en utlottning hos Vilda Barn. Tack för den!)

Nu håller vi bara tummarna för att han ska fortsätta vara lika glad och lättroad. Vad fint om han som tioåring inte börjar med fotboll (eller ännu värre, innebandy), utan sitter i lugn och ro som tjuren Ferdinand och tittar på bokhyllan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar