lördag 10 september 2011

The dark side of the force

När jag råkat läsa DN Bostad en stund för länge, och storknat på alla ljusa fräscha hem som är så "väldigt personliga" eftersom de har en alldeles speciell vit färg på kökstapeten som är helt annorlunda än alla deras grannars vita färger på kökstapeterna.
När jag funderar på varför folk inte går ut i naturen istället om de vill ha det så ljust hela tiden, eller varför inte staten istället för privatisering börjar sälja ut sjukhussalar som "ljusa, minimalistiska, moderna boenden, med en kliniskt ren känsla" till storstädernas trettioåringar.

Då kan jag gå in i mitt mörkt kungsblå sovrum, lägga mig ner på sängens guldbroderade överkast, titta på de vackra tavlorna på väggen och andas några rejäla andetag.Vi valde färgen på väggarna mest för att det lät så tjusigt att den hette Royal Blue. Sedan lät vi oss inspireras av italienska renässanspalats, helt utan hänsyn till att vi bor i en vanlig miljonprogramstvåa långt ute i förorten.

En sak som inget renässanspalats kan vara utan är stolar helt utan funktion som står uppradade längs väggarna, så en sådan var vi förstås tvungna att ha. Tyvärr är den för ranglig för att man ens ska kunna sitta på den.


Annat viktigt är att tavelramarna är stora och i så mycket guld som möjligt.


Något som också behövs i ett renässanspalats är förstås en stormtrooper i kartong som vakar över en. Eller siktar på en då man ligger i sängen.


2 kommentarer:

  1. Såg att detta inlägg var några år gammalt, men om det är en tapet som sitter på väggarna så vill jag så gärna veta vilken tapet det är. Så fin!

    SvaraRadera
  2. Det är bara målat, men färgen hette Royal Blue i alla fall.

    SvaraRadera