onsdag 20 juli 2016

Stashometer maj och juni

Nu när juli börjar närma sig sitt slut kan det ju vara dags för en till stashometer, för både maj och juni:

Maj:

Enligt Ravelry stickade jag klart fyra saker i maj.
Först var det en liten bebismössa i Gais-färger som använde upp 107 meter Marks och Kattens Eco Baby Ull. Så stickade jag ett par restgarnsvantar till min son av blandade småsnuttar, 35 g i kanske sportvikt (i genomsnitt), så det blir ca 100 gram. Sedan stickade jag ett par strumpor i lyxgarn, Cascade heritage Paints som det gick åt 280 meter av.
Och sist men absolut inte minst blev jag äntligen färdig med mitt mästerverk, Barnejakka Land og Strand med hästar på i blandade tvåtrådiga garner. Den väger 250 gram, och garnet har samma tjocklek som Rauma Finullgarn så det blir ungefär 875 meter.

Jag gjorde bara ett enda garninköp i maj, och det är bara tre små härvor, men tyvärr desto fler meter.
Min svärmor tog med mig, några väninnor och min svägerska på utflykt till Angora Garnet utanför Uddevalla, där en fantastisk danska gör allt garn till Bohuströjorna och säljer dem, plus sina egna mönster och garner.
Det var som att gå in i en godisbutik, och jag kunde verkligen inte låta bli att köpa tre nystan av hennes Angora-merino i fina färger. De ska bli en bebiströja någon gång, när jag känner att jag fixar att sticka en tröja i lacegarn. Även om det bara var tre små 50 grams härvor så innehöll de 600 meter var, alltså 1800 meter in i stashen.

Maj ser alltså ut så här:
Ut: 1362 meter
In: 1800 meter
Sammanlagt + 438 meter

Juni:

I juni stickade jag om oket på min Marius, men eftersom den redan varit med i stashometern första gången den blev färdig hoppar jag över den nu.
Jag stickade ett par grytlappar med rävar på i födelsedagspresent till min pappa och hans sambo, och till det gick det åt 223 meter Schachenmayr Cotton Time.
Dessutom gjorde jag en mössa och en halsvärmare till en kommande bebis i släkten, och använde 116 meter till det.

Det enda garn jag köpte var två nystan 2-trådigt ullgarn som jag nu testar att färga i fönstret med lökskal, det blir 600 meter in.

Juni blir alltså:
Ut: 339 meter
In: 600 meter
Sammanlagt + 261 meter

Februari till juni blir alltså sammanlagt: +285 meter

Jag måste verkligen skärpa mig nu och inte köpa mer garn. Nu i juli köpte jag tre stora nystan grått garn när vi var på resa till Örebro, och de ryms inte ens i min stash-resväska. Nu får det vara nog! Inget mer garn före jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar