måndag 7 september 2015

En mus, räv eller åtminstone ett djur

Jag stickar och spinner inte precis hela tiden. Faktiskt. Jag broderar någon gång ibland också, och nu har det blivit en liten mus (eller kanske en räv) med stora yllesockor på både fötterna och händerna.


Musen (eller räven) är broderad på ett gammalt lakan, som jag sedan klippte av och sydde ihop till en väldigt enkel tygkasse. Det är ju extremt enkel sömnad, men för mig som gav upp om symaskinen för tio år sedan när jag misslyckades med en rak gardin så var det stort.
Påsen ska jag ha mina yllesockor i, så de kan hänga på en krok i hallen istället för att ta upp plats i en korg på hatthyllan.

Jag ritade musen på frihand och ritade sedan av den med blyerts direkt på påsen. Sedan har jag använt blandat broderigarn som jag hade hemma (jag har en stor (eller faktiskt enorm) påse med broderigarn som jag ärvt från min farmor och svärmormor) och broderat med lite olika stygn.

Jag glömde göra en svans, så nu går det inte att veta om det egentligen är en mus eller räv det ska vara. Men det är kanske lika bra det.

1 kommentar:

  1. Vad det än är, är den väldigt söt. En elev sa till mig idag att hen höll på att sy "en hund. Eller en häst. De är ju rätt lika. Det kanske är en häst-hund.. det spelar ingen roll eftersom den som ska få den gillar både hästar och hundar". Det tyckte jag var bra :)

    SvaraRadera