måndag 15 december 2014

Två olika koftor i samma garn

På mitt jobb råkade vi vara tre av fyra anställda som blev gravida samtidigt. De här bebiskoftorna stickade jag till mina kollegor som båda beräknas få barn i januari.


Koftorna är båda stickade i Debbie Bliss Baby Cashmerino, i ungefärlig nyfödingsstorlek.


Den ena koftan är gjord efter mönstret Beyond Puerperium av Kelly Brooker. Det är ett av de riktigt "stora" mönstren på Ravelry, med över 1500 projekt. Det är välförtjänt, för mönstret är välskrivet för massor av olika storlekar och flera olika garntjocklekar.
Jag gjorde den i 3-6 månader-storleken men för DK-garn, eftersom jag alltid stickar så löst (garnet jag använde är i fingering-tjocklek, och jag använde tunnare stickor också). Knapparna är blandade knappar ur min knapplåda.


Den andra koftan är efter mönstret Yikes Stripes! av Yarn-Madness, en roligt randig kofta i enkel raglanmodell.


Först följde jag mönstret och projektbilderna helt och hållet, men då blev koftan jättelång och smal på min bebis. Den nådde till knäna, och hade ändå en bra bit kvar. Jag fick repa upp till ovanför "mittranden" och sticka ett par vanliga ränder till istället, och sedan maska av.
Jag tror att mönstret är testat på större barn som har mer långsmala kroppar, och inte på små korttjocka bebisar.


Förutom att jag kunde ha dragit åt garnet lite bättre för att undvika hål på några ställen där ränderna började, och gått ner en stickstorlek på resåren, så blev jag nöjd till sist. Det var ett bra sätt att bli av med lite restgarner, och en kul idé. Knapparna kommer från Strikk i Göteborg, har jag för mig.
Precis som förut har jag använt tunnare garn och stickor för att komma runt mina problem med att jag stickar så löst.


Det här blir mitt inlägg till veckans symöte med Husmorsskolans Nya Syförening. Titta in där för att se vad andra gjort i veckan! (Fast jag lägger ut inlägget redan idag (måndag), för idag är jag säker på att jag hinner)

2 kommentarer:

  1. Vilka fina. Speciellt första. :) nu har ja gett upp bäbiskoftstickning då min plutt blir 8 mån å växer så de knakar. Två koftor hann han anv som jag hade gjort. :)

    SvaraRadera
  2. Underbart fina! Nu när jag håller på att lära mig att sticka raggsockor tänker jag att jag kanske en gång kommer ge mig på det här med en liten kofta också... Eller? vågar jag?

    SvaraRadera